torstai 14. maaliskuuta 2019

Seitsemäs joki - Kirjan esipuhe



Copyright © 2019 by Leif Norrgård. All rights reserved.


MISTÄ TULEE KIRJAN NIMI ”SEITSEMÄS JOKI”?
  
  Kirjani nimi tulee Lohjan ja Kirkkonummen välillä olevasta pienehköstä kirkonkylästä, jonka nimi ruotsiksi on Sjundeå. Se olisi tarkoin käännettynä ”Seitsemäs joki”, vaikka nimenä onkin Siuntio. Kylä tunnetaan nykyisin ehkä parhaiten Siuntion Kylpylästä, joka kuuluu Scandic Hotelliketjuun. Siuntio on jättänyt mieleeni kauniita muistoja siellä näkemistäni ennusunista ja kylän kaunis, maaseutumainen luontokin teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.

  Syyt tämän kirjan kirjoittamiseen ovat lukuisat. Kirja tuo monia vastauksia ihmisille, jotka etsivät elämälleen todellista tarkoitusta ilman, että he tulisivat johdatetuiksi minkään kristillisen tai muun järjestön jäsenyyteen. Pyrin siinä rehellisyyteen ja kuvaamaan lukijan silmien eteen taitavan taiteilijan tavoin elämässäni tapahtuneita selittämättömiä asioita, jotka osoittivat minulle sen, että meitä tarkkaillaan ylhäältä käsin ja elämäämme puututaan tarvittaessa välittömästi ja saamme ajoissa avun. Meillä on hyvä, meitä rakastava ja Kaikkivaltias Luoja!

  Eräs HTOL:n aikainen luokkakaverini, jolle kerroin uskovani Luojaan, joka on hyvä ja Kaikkivaltias, mietti hetkisen ja vastasi sitten:
”Jos hän todella on olemassa, niin joko hän ei ole Kaikkivaltias, tai sitten hän on sadisti!” Tuo lienee tyypillinen epäilijän ajattelutapa. Viisain vastaus mitä heille voidaan antaa, on kehottaa heitä kokosydämisesti etsimään henkilökohtaista yhteyttä häneen, jotta he itse voisivat tulla tuntemaan hänet hyvänä, Kaikkivaltiaana ja meitä kaikkia luotujaan rakastavana Luojana. Tein itse niin ja löysin yli kaiken ihmisymmärryksen menevän Rakkauden!

  Jos hän suo armossaan minulle lisää elinaikaa, niin tulen täyttämään vuoden 2019 alkuneljänneksellä tasan 70 vuotta. Havahduin siihen, että nyt on jo aika kirjoittaa tämä kirja, ettei sen teko jäisi vain hyväksi aikomukseksi. Olen saanut kaksi pyyntöä kirjoittaa kirjan lukuisista kokemuksistani opetukseksi uskoville ja heille, jotka eivät vielä usko. Kirjani on suuri seikkailu lukijalle!
 
  Ymmärrän, että nykyihmisten on vaikea syventyä, keskittyä ja paneutua heille tuntemattomien ihmisten asemaan. Siksi pyrinkin jaottelemaan kirjan sopiviin jaksoihin ja etenen kertoen tapahtumista pääosin kronologisesti. Kirjoitan vain eniten kiinnostavimmista asioista. Lukija tulee huomaamaan, minun kokeneen todella täysin ihmisjärjen tavoittamattomissa olevia asioita. Miehenä toivon toki lisäksi nuorukaisten ja vanhempienkin miesten saavan tämän kirjan käsiinsä, koska heitä on aivan liian vähän kristittyjen joukossa.

  Kerron kirjassani tosiasioista sen mukaan kuin muistan, joten henkilöt ovat todellisia, vaikka käytänkin useimmista heistä peitenimiä, sillä en ole kysynyt heiltä lupaa heidän nimiensä julkaisemiseen. Kunnioitan kunkin yksityisyyttä.


MITEN TÄTÄ KIRJAA TULEE LUKEA?

  Saat kirjasta eniten lukemalla sitä sopiva annos kerrallaan. Mielestäni yksi luku kerrallaan on sopiva annos, jotta sen sanoma ehditään hyvin ymmärtää. Lue tätä avoimin sydämin, kriittisesti ja suo itsellesi lupa uskoa myös moniin yliluonnollisiin tapahtumiin ilman, että alat heti selittää niitä sattumiksi tai minun mielikuvitukseni tuotteiksi. Toki minulla on hyvä mielikuvituskin ja iloitsen myös siitä suurena lahjana Korkeimmalta!

  Eräs hyvä tapa lukea tätä kirjaa on, että asetut minun asemaani ja katselet eteesi maalailemiani maisemia siitä lähtökohdasta katsoen. Tämä maailma, jossa saamme armosta elää vain kämmenen leveyden verran, on yllättävän kaunis ja sitä on mahdoton ymmärtää kokonaisuutena.

  Voidakseni ymmärtää tätä maailmaa kokonaisuutena edes jossain määrin ja syytä olemassaoloomme, olen itsekin noudattanut edellä antamaani ohjetta siten, että
olen mielikuvituksessani asettunut Luojani asemaan ja tarkastellut maailmaa kokonaisuutena ikään kuin hänen perspektiivistään katsoen.

  Kokemuksestani tiedän, että ihmisen on melko vaikea ikään kuin astua ulos omasta itsestään ja alkaa ajatella asioita eri taholta katsoen. Jos esimerkiksi poliitikot ottaisivat yhden askeleen lisää ja alkaisivat ajatella oman suppean viiteryhmänsä etujen sijaan todella apua tarvitsevien näkökulmasta katsoen, 
ja alkaisivat toimia sen mukaan, mitä heidän kärsiviä kohtaan myötätunteva sydämensä kehottaa, tulisi Suomesta ihan aidosti kansa ja paikka, jossa olisi kaikilla hyvä olla ja asua.

  Ihmisten kesken vallitsisi keskinäinen rakkaus.
 Ihmiskunnan historia on todistanut kuitenkin sen, etteivät ihmiset kykene toimimaan edellä mainitulla tavalla. Jos joku poliitikko toimisi niin, ei häntä valittaisi uudestaan kansanedustajaksi eikä kunnallisiin luottamustehtäviin. Myös ihmiskunnan viimeisten 5.500 vuoden historia osoittaa sen murheellisen tosiasian, että kansojen ja suurempien kansanheimojen kesken on käyty noin 14.500 sotaa. Se merkitsee lähes kolmea sotaa joka vuosi! Lisäksi kaikkein verisimmät ja joukkotuhoisimmat sodat on käyty äskettäin.

  Onko ihmiskunnalla toivoa? Raamatun 40 kertaa kokonaan läpi luettuani ja sen noin 7.000 lupaukseen tutustuneena olen tullut vakuuttuneeksi, että meillä on toivoa paremmasta maailmasta, jonka Luojamme tulee itse meille ajallaan luomaan. Mutta tämä nykyinen, ihmisten täysin saastuttama ja turmelema maailma tullaan polttamaan tulella ja tulikivellä ennen uusien taivaiden ja uuden maan luomista. Vain valitut otetaan asukkaiksi uuteen maailmaan.

  Miten voimme olla varmat siitä, että persoonallinen Luoja on edes olemassa ja että Raamattu on luotettava lähde ihmiskunnan tulevaisuutta ajatellen? Juuri siksi olen kirjoittanut tämän kirjan, että lukija voisi vakuuttua siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti